sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Yhteisöllisyydestä

Tämän kauden ensimmäiset talkoot pidettiin viikko sitten. Ohjelmassa oli yleisten alueiden kukkapenkkien ja aitojen siistimistä. Multaa ja katetta kärrättiin kottikärrykaupalla. Loput katteet ja mullat voimme ostaa oman pihan parannustöihin omakustannushintaan.

Tälläkin kerralla talkoisiin osallistuivat lähes kaikki mikä on alusta saakka ollut erityisen ilahduttavaa.


Työvälineet odottavat saunan edustalla.

Minulla oli tällä kerralla muonitusvuoro, ruokalistalla oli kerrosvoileipiä ja kahvia. Talkoohengen mukaisesti yksi mökkiläinen toi janojuomaksi itse valmistamaansa mehua ja toinen toi jälkkäriksi jäätelöt. Kauniissa säässä maistui niin työ kuin talkookahvitkin.

Talkooevästä

Meille yksi tärkeimpiä asioita siirtolapuutarhailussa on yhteisöllisyys: tehdään yhdessä, pidetään huolta yhteisistä alueista ja rakennuksista, voidaan lainata toisen välineitä, autetaan kun on avun tarvis.

Viikottaiset naisten ja miesten lenkkisaunat omalta osaltaan lisäävät yhteishenkeä: tullaan eri lailla tutuiksi kun saunan lauteilla yhdessä nautitaan löylyistä ja terassilla jäähdytellään. Talkoissa otettiin käyttöön myös saunan terassin näkösuoja: nyt voimme suojassa vilvoitella löylyjen välissä.

Saunan näkösuoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti